PLITVIČKA JEZERA I SLATKOVODNI AKVARIJ AQUATICA

Garantirano
245,00 Kn
1 dan autobusom

Jednodnevni izlet na Plitvička jezera uz obilazak slatkovodnog akvarija u Karlovcu.

 


 

Polazak iz Virovitice, Pitomače, Đurđevca i Koprivnice u dogovorenom terminu. Ugodna vožnja autobusom turističke klase uz usputno zaustavljanje do Karlovca.

Odlazak u slatkovodni akvarij Aquatica koji predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka. U 25 bazena Aquatike, u kojima je predstavljen cijeli tok krške rijeke, pliva pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba iz hrvatskih rijeka, od čega je 40-ak endemskih. Posjetitelji mogu ra­zgledati bogatstvo života u rijekama i jezerima a svakom se posjetitelju pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta koji nam se tek naizgled čini dobro poznatim.

Nastavak vožnje do Nacionalnog parka Plitvička jezera-najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu iz razloga što je najvećim dijelom prekriven šumskom vegetacijom, manji dio travnjacima, a jezera zauzimaju tek nešto manje od 1% površine parka. Jezerski sustav čini 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera. Zbog geološke podloge i karakterističnih hidrogeoloških uvjeta, jezerski je sustav podijeljen na Gornja i Donja jezera.

Po dolasku slijedi razgledavanje ovog hrvatskog nacionalnog blaga uz stručnog vodiča. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnosti

Planiran povratak prema Koprivnici, Đurđevcu, Pitomači i Virovitici je oko 17 sati.

 


Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • turistički pratitelj/vodič na cijelom izletu,
  • ulaznice i razgled za akvarija Aquatica i NP Plitvička jezera,
  • osiguranje od odgovornosti, jamčevno osiguranje,
  • troškove organizacije i prodaje, PDV

 

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.